Buitenland

Is begraven of cremeren in het buitenland mogelijk?

Ja, dat is tegenwoordig geen probleem. Steeds meer mensen die niet in Nederland geboren zijn, willen de uitvaart laten plaatsvinden in hun land van herkomst. Een uitvaart in het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, zoals de repatriëring.

Ik woon in het buitenland. Kan ik een uitvaart toch in Nederland laten plaatsvinden?

Van der Wou Uitvaartzorg kan in Nederland alles regelen, terwijl een nabestaande de terugreis maakt met een overleden dierbare. Belangrijk is het om buitenlandse nota's en de akte van overlijden goed te bewaren. Vraag de nota's in een leesbare taal (bijvoorbeeld Engels) op te stellen.

Wat moet ik doen als iemand in het buitenland overlijdt?

Bij een reis in het buitenland, dient eerst de reisverzekering te worden gebeld. Die zorgt voor repatriering van de overledene.

Woon je in het buitenland? Dan is verstandig contact met ons op te nemen. Wij kunnen vanuit Nederland alles regelen.

Hoe snel na aankomst in Nederland dient de uitvaart plaats te vinden?

De begrafenis of crematie gebeurt niet eerder dan 36 uur na het overlijden en niet later dan uiterlijk op de zesde werkdag na die van het overlijden. Als de termijn van zes dagen al voorbij is: zo snel mogelijk. De dag van overlijden telt niet mee.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.