Kinderen en afscheid nemen

Veel mensen vinden het een lastige keuze of een kind wel of niet mee kan naar een afscheid en uitvaart. Daar zijn ook geen vaste regels voor te geven omdat ieder kind anders is. Als ouder/verzorger kun je zelf het beste inschatten of je kind hier toe in staat is. Meegaan naar een afscheid kan een kind wel helpen beter te begrijpen wat dood zijn betekent. Een kind ziet dan dat iemand niet meer praat en beweegt. Het is wel belangrijk om dan duidelijk het verschil met slapen aan te geven. Wees ook eerlijk tegen kinderen wat ze kunnen verwachten. Als ze een overledene willen aanraken, is het goed als ze vooraf weten dat een overledene anders en koud aanvoelt.

Je kunt je kinderen ook betrekken bij het afscheid door ze te vragen een tekening te maken voor op of in de kist. Een andere mogelijkheid is een gedichtje maken of bloemen neerleggen. Belangrijk is iets te kiezen dat bij jouw kind past. We vertellen je graag over de diverse mogelijkheden.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.