Opbaring

Bij opbaren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaartcentrum of thuis. Een combinatie is ook mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een thuisopbaring gedurende enkele dagen om daarna een uitgebreider condoleancebezoek te ontvangen in een uitvaartcentrum. Wij vertellen je graag over alle mogelijkheden zodat jij de keuze kunt maken die het beste past.

Thuis opbaren

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisopbaring. Op deze manier kan op een natuurlijke manier afscheid worden genomen in intieme kring. Wij helpen je met alle benodigdheden zoals koeling en rouwschermen, zodat je overleden dierbare kan thuisblijven tot aan de dag van de uitvaart. Ook thuis kan je nog meehelpen bij de verzorging, als je dat wenst.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Opbaring in een uitvaartcentrum is ook mogelijk. Vaak zijn er 24-uurs kamers beschikbaar waar je jouw overleden dierbare 24 uur per dag kunt bezoeken in een huiselijke omgeving. Indien je hier geen behoefte aan hebt, is een rouwkamer ook mogelijk, waar je tijdens bezoekuren terecht kunt. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden in de regio.

Opbaren in gesloten kist

Het kan zijn dat omstandigheden het nodig maken dat de kist gesloten wordt. Of wellicht was dat de wens van je overleden dierbare. Toch kun je ook met een gesloten kist een opbaring laten verzorgen. Je maakt het dan persoonlijk door bijvoorbeeld een foto op de kist te plaatsen.

Kist sluiten

Als de overledene wordt opgebaard in een open kist, kun je na het laatste rouwbezoek met de naaste familie zelf de kist sluiten, als je dat wenst. Vaak geeft dat bij nabestaanden een gevoel van intimiteit; je sluit samen een periode af. Indien je dat wenst, kun je nog iets persoonlijks meegeven of een persoonlijke boodschap in de kist schrijven. Natuurlijk krijg je altijd de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.