Verzorging overledene

Het verzorgen van een overleden dierbare kan troost brengen. Je bent dan ook van harte welkom ons te assisteren of om hierbij aanwezig te zijn. Als je dit liever niet doet, verzorgen onze professionele medewerkers jouw overleden dierbare met alle respect. Samen bekijken we daarna of kapsel, gezichtsuitdrukking en gelaatskleur helemaal naar je wens en vertrouwd zijn.

Keuze van de kleding

Misschien had je overleden dierbare vooraf aangegeven welke kleding hij of zij wilde dragen. Als je dat niet weet, kies jij de onder- en bovenkleding die je het meest passend vindt. Kousen en schoenen zijn niet nodig, omdat deze bij opbaring niet zichtbaar zijn. Als je overleden dierbare een bril droeg, is het mooi om deze ook tijdens de opbaring te laten dragen. Meestal wordt deze verwijderd bij het sluiten van de kist.

Rituele bewassing

Bij sommige religies volgt na overlijden een rituele bewassing. In de meeste ziekenhuizen en verpleeghuizen zijn hiervoor nog geen ruimten ingericht. Wij verlenen graag alle medewerking om een rituele wassing uit te voeren in een daartoe geschikt uitvaartcentrum.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.