Ter beschikking stellen aan de wetenschap

Als jij je lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap wordt je lichaam na overlijden in een medische universiteit gebruikt voor medisch wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Schriftelijk vastleggen

Je kunt je beslissing vastleggen in je testament of in een codicil. Ook vul je een formulier in van de desbetreffende universiteit. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat je nabestaanden hiervan op de hoogte zijn, omdat het afscheid anders verloopt dan gebruikelijk.

Afscheid bij ter beschikking stellen aan wetenschap

Er is weinig tijd om afscheid te nemen van een overledene als het lichaam ter beschikking is gesteld aan de wetenschap. Na een overlijden dient het lichaam binnen 24 uur op de universiteit te zijn. Daarom is het verstandig om vooraf een draaiboek te maken, zodat je straks toch nog afscheid kunt nemen. Hoewel er geen begrafenis of crematie zal zijn, is het natuurlijk altijd mogelijk toch een herdenkingsceremonie te verzorgen. Wij helpen je graag bij de invulling en verzorging van deze ceremonie.

Wil jij je aanmelden?

Wil jij je lichaam ter beschikking stellen aan het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek? Neem dan contact op met een van de anatomische instituten. Deze contactgegevens zijn op te vragen bij Stichting Donorvoorlichting op telefoonnummer 0900 821 2166 of kijk op http://www.transplantatiestichting.nl.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.